Bruschetta i grillowany ser halloumi

Czasem najprostsze rzeczy okazują się najsmaczniejsze. Lato to pora roku, w której chciałabym spędzać w kuchni jak najmniej czasu, bo kto lubi w tym upale stać przy rozgrzanej patelni. Po za tym zamiast stać w kuchni wolę zabrać dzieci na plażę. Z tego usprawniania sobie życia powstała nasza ostatnia kolacja. Właśnie wracając z plaży weszłam dosłownie na 5 minut do Lidla po sandały dla córki, a wyszłam z pomysłem na włosko – cypryjską kolację. Myślę, że Wam również zasmakuje i zostanie z Wami na dłużej bruschetta z grillowanym serem halloumi. Pierwszy raz jedliśmy taki ser, ale zaskoczył nas bardzo delikatnym i wyrazistym smakiem. Idealnie sprawdzi się również do mięs z grilla.

Bruschetta i grillowany ser halloumi

  • 2 ciabatta;
  • pesto z bazylii;
  • pomidor malinowy;
  • czerwona cebula;
  • parę listków bazylii;
  • Halloumi (dostępny w Lidlu i Biedronce)
  • sos balsamiczny
1. Sparzone pomidory obieramy ze skórki. Kroimy na ćwiartki i wykrawamy z nich gniazda nasienne. Resztę kroimy w drobną kostkę. Cebulę również pokroić w drobną kosteczkę.
2. Polewamy całość odrobiną oliwy. Liście bazylii siekamy grubo i dodajemy do pomidorów. Przyprawić solą i pieprzem.
3. Ciabatty pokroić na 2-3 kromki i posmarować pesto z bazylii i zapiec w piekarniku, aż pieczywo się zarumieni.
4. Ser halloumi przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
5. Na podpieczone pieczywo ułożyć pomidory i udekorować sosem balsamicznym. Bruschettę podawać z grillowanym
bruschetta
bruschetta
bruschetta
SMACZNEGO
Inne pomysły na kolację znajdziesz TUTAJ

SPODOBAŁ CI SIĘ TEN WPIS? BĘDZIE MI BARDZO MIŁO, JEŚLI:

  • zostawisz pod nim komentarz
  • polubisz mój fanpage na Facebooku, tak, żeby być na bieżąco z nowościami
  • zaobserwujesz mój profil na Instagramie
Udostępnij i polub:
Facebook
Facebook
Instagram
E-mail