Chleb na grilla z masłem, mozzarellą i szczypiorkiem

Nie będę dopisywać zbędnych historii do tego przepisu, bo jest banalnie prosty. Myślę, że jak raz zasmakujecie to będzie u Was gości na każdej imprezie przy grillu. Jest on również super propozycją do przygotowania w domu w piekarniku np. jako dodatek do pieczonego mięsa. Chleb można wykonać w różnych wersjach np. dodając czosnek do masła mamy chleb czosnkowy, może być masło ziołowe z dodatkiem kopru, pietruszki i wszystkiego co mamy pod ręką, fajnie również smakuje z dodatkiem suszonych pomidorów.  Chciałam się z Wami podzielić moją wersją, którą bardzo lubią moje dzieci i zawsze zjadają ze smakiem.

Chleb z grilla z masłem, mozzarellą i szczypiorkiem

chleb z grilla

Składniki:
  • 1 chleb krojony;
  • 3/4 kostki masła;
  • opakowanie tartej mozzarelli;
  • pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz, czosnek granulowany
Przygotowanie: chleb z grilla
chleb z grilla

Miękkie masła połączyć z mozzarellą, szczypiorkiem i przyprawami. Ucieramy, aż składniki się połączą. Każdą kromkę chleba smarujemy naszą masą i składamy z powrotem w bochen. Tak przygotowany chleb trzeba zawinąć w folię aluminiową i i położyć na grillu. Grillujemy z każdej strony do moment Skórka powinna być chrupiąca, a środek miękki.

Mam nadzieję, że taka wersja na chleb z grilla miło Was zaskoczy.

chleb z grilla

chleb z grilla

chleb z grilla

Inne moje propozycje na przysmaki grillowe, np. faszerowane ziemniaki, wołowe szaszłyki i inne znajdziecie TUTAJ

SPODOBAŁ CI SIĘ TEN WPIS? BĘDZIE MI BARDZO MIŁO, JEŚLI:

  • zostawisz pod nim komentarz
  • polubisz mój fanpage na Facebooku, tak, żeby być na bieżąco z nowościami
  • zaobserwujesz mój profil na Instagramie
Udostępnij i polub:
Facebook
Facebook
Instagram
E-mail