Nie będę dopisywać zbędnych historii do tego przepisu, bo jest banalnie prosty. Myślę, że jak raz zasmakujecie to będzie u Was gości na każdej imprezie przy grillu. Jest on również super propozycją do przygotowania w domu w piekarniku np. jako dodatek do pieczonego mięsa. Chleb można wykonać w różnych wersjach np. dodając czosnek do masła mamy chleb czosnkowy, może być masło ziołowe z dodatkiem kopru, pietruszki i wszystkiego co mamy pod ręką, fajnie również smakuje z dodatkiem suszonych pomidorów. Chciałam się z Wami podzielić moją wersją, którą bardzo lubią moje dzieci i zawsze zjadają ze smakiem.
Chleb z grilla z masłem, mozzarellą i szczypiorkiem
Składniki:
- 1 chleb krojony;
- 3/4 kostki masła;
- opakowanie tartej mozzarelli;
- pęczek szczypiorku
- sól, pieprz, czosnek granulowany
Przygotowanie: 
Miękkie masła połączyć z mozzarellą, szczypiorkiem i przyprawami. Ucieramy, aż składniki się połączą. Każdą kromkę chleba smarujemy naszą masą i składamy z powrotem w bochen. Tak przygotowany chleb trzeba zawinąć w folię aluminiową i i położyć na grillu. Grillujemy z każdej strony do moment Skórka powinna być chrupiąca, a środek miękki.
Mam nadzieję, że taka wersja na chleb z grilla miło Was zaskoczy.
Inne moje propozycje na przysmaki grillowe, np. faszerowane ziemniaki, wołowe szaszłyki i inne znajdziecie TUTAJ
SPODOBAŁ CI SIĘ TEN WPIS? BĘDZIE MI BARDZO MIŁO, JEŚLI:
- zostawisz pod nim komentarz
- polubisz mój fanpage na Facebooku, tak, żeby być na bieżąco z nowościami
- zaobserwujesz mój profil na Instagramie