Racuchy bananowe z jabłkami i budyniem

Mam dziś dla Was pomysł na ekspresowe, pyszne i bardzo proste racuchy. Idealnie sprawdzą się na śniadanie lub podwieczorek. Smak banana super został podkreślony przez  budyń. Zresztą nie będę się rozwodzić na temat ich smaku, dzieci wciągnęły w kilka chwil, więc z pewnością zostaną w naszym domu na długo. Koniecznie wypróbuj przepis jeszcze dziś.

Racuchy bananowe z jabłkami i budyniem

racuchy z bananami inspirująca xlka

Składniki:
  • duży jogurt naturalny gęsty (400 g);
  • duże jajko;
  • dojrzały banan;
  • budyń waniliowy lub śmietankowy (40 g);
  • szklanka mąki pszennej lub orkiszowej;
  • cukier waniliowy;
  • łyżeczka proszku do pieczenia;
  • 2 łyżki cukru – można zastosować ksylitol lub miód;
  • małe jabłko pokrojone w kosteczkę;
  • olej do smażenia;
Przygotowanie:
  1. Wymieszać ze sobą jajko, jogurt naturalny, cukier, cukier waniliowy i banana. Wszystko zmiksować przy pomocy miksera.
  2. Wymieszać ze sobą mąkę, budyń i proszek do pieczenia.
  3. Połączyć ze sobą masę jogurtową i wymieszane składniki suche, jeśli ciasto będzie za gęste dodać jogurt, a jeśli zbyt rzadkie to dodać mąki. Dodać pokrojone w kosteczkę jabłka i wymieszać.
  4. Na patelni rozgrzać olej i smażyć racuchy na złoto kilka minut z każdej strony. Najlepiej odkładać na ręcznik papierowy, by odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
  5. Podawać ze świeżymi owocami lub ulubionym dżemem.

SPODOBAŁ CI SIĘ PRZEPIS NA RACUCHY? BĘDZIE MI BARDZO MIŁO JEŚLI:
  • polubisz mój fanpage na Facebooku żeby być na bieżąco z nowościami
  • zaobserwujesz mój profil na Instagramie
  • zajrzyj do działu KULINARIA po inne inspiracje na pyszne dania

 

 

 

Udostępnij i polub:
Facebook
Facebook
Instagram
E-mail